Vraag & antwoord

 

Introductie

 

VEZZI Nederland wil dat iedereen en daarbuiten zich beschermd kan voelen tegen besmettingen zoals Corona en het verspreiden van andere virussen tegen kan gaan, maar er toch modieus wil uitzien. De mondkapjes worden gefabriceerd van een speciale stof genaamd “Evolon®”. Naast standaard dessins is er de mogelijkheid om o.a. custom made dessins, slogans, emojis en maatschappelijke boodschappen te produceren. De dessins worden geprint middels transfer sublimatie printing. De mondkapjes zijn wasbaar op een temperatuur van minimaal 60˚C en daardoor herbruikbaar. Zelfs na vele malen wassen blijft de stof zijn functionele eigenschappen behouden.

 

Levering en verzenden

Verzendkosten in Nederland
Voor bestellingen rekenen wij verzendkosten 1,95 via reguliere post of €3,95 in Nederland en €5,99 in België met track and trace. Bestellingen naar Nederland en België worden via PostNL verstuurd. Zodra de bestelling verstuurd is, krijgt u direct een track & trace nummer per mail toegestuurd. Hiermee kunt u de zending volgen.

Vragen over PostNL Brievenbus pakketten.
 
Brievenbus pakketten worden i.v.m. de maatregelen van de overheid tegen het corona virus en de daardoor ontstane drukte, via de reguliere post verstuurd.
Voor een brievenbus pakje hoeft u niet thuis te blijven. PostNL heeft aangegeven zo snel als mogelijk alle pakketten binnen de  streef norm te bezorgen.

Levertijd
Wij leveren al onze producten direct uit voorraad. Hierdoor kunnen we de bestellingen binnen 24 uur na de betaling versturen. Mocht een product niet op voorraad zijn, dan wordt dit op de productpagina aangegeven. Zendingen worden doorgaans binnen 1 werkdag door PostNL bij u bezorgd.

Retourneren

Annuleren
Het annuleren van een bestelling is, zolang deze nog niet is verstuurd, kosteloos mogelijk. Dit kunt u direct per mail doorgeven of indien u een account aangemaakt hebt, direct vanuit uw account pagina annuleren.

Retourneren
Retourneren is enkel mogelijk wanneer het product niet uit de verpakking is gehaald. Onze producten zijn medisch en hygiënisch van aard, daardoor mogen deze uitsluitend geretourneerd worden wanneer verpakking nog intact is. Indien het product niet uitgepakt is, kunt u deze binnen 14 dagen zonder opgaaf van redenen te retourneren. Deze termijn gaat in op de dag van ontvangst van het product.

 

Retouradres:
Vezzi.nl

Crommelinbaan 29A

2142 EX Cruquius (Haarlemmermeer)

Vezzi.nl is onderdeel van Mobieltje Zonder Zorgen BV

Kvk 76090280

 

Wanneer u een artikel wilt retourneren, dient u een email naar support@vezzi.nl te sturen. Met vermelding uw volledige naam en bestelnummer. Wij zullen uw aanvraag zo spoedig mogelijk beantwoorden met de juiste retourinstructies. Na ontvangst en controle van de retour ontvangt u het volledige aankoopbedrag binnen 7 werkdagen teruggestort op uw rekening.

Uitleg Evolon® – Evolon®materiaal

 

De Evolon®technologie is; geproduceerd in Duitsland en revolutionair, uniek. Uitgevonden door Freudenberg (Duitsland). Een combinatie van uitstekende technische en textieleigenschappen binnen één product. Evolon®-weefsels worden geproduceerd met behulp van een uniek textielproductieproces. Eindeloze bi-component filamenten worden gesponnen, gelijkmatig op een band gelegd, vervolgens opgesplitst in microfilamenten en verstrikt met behulp van hogedrukwaterstralen om het uiteindelijke weefsel te creëren. Hierbij worden geen oplosmiddelen of chemische bindmiddelen gebruikt. De certificaten die aan het Evolon®-weefsel worden toegekend, bevestigen de efficiëntie in de strijd tegen de besmetting van bacteriële infecties, bescherming bij allergieën, bij hooikoorts en tegen smog. De antibacteriële eigenschappen zijn bevestigd door verschillende wetenschappelijke onderzoeken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voordelen stof “Evolon®” t.b.v. Mondkapjes

 

Veilige samenstelling

Er wordt geen oplosmiddel gebruikt om de microfilamenten te genereren en er wordt geen chemisch bindmiddel gebruikt tijdens het Evolon®-productieproces. Evolon® microfilament textiel is PVC-vrij. Het Evolon®-basisdoek is Oeko-Tex 100-productklasse I gecertificeerd, wat garandeert dat ze geen stoffen bevatten die schadelijk zijn bij contact met de huid.

 

 

Duurzaam

Evolon®-textiel is een materiaal met een lange levensduur, ontworpen voor veeleisende toepassingen en genereert minder afval dan conventionele alternatieven. Het helpt de impact van afval op ons milieu te verminderen. Naast ISO 14001-certificering is de productie locatie van Evolon® microfilament textiel ISO 50001 gecertificeerd voor zijn energiebeheersysteem.

 

 

Unieke look

Evolon® microfilament stoffen hebben een uniek mat oppervlak in combinatie met de printtechniek en dessins.

 

 

Ademend

Evolon® microfilament stoffen zijn ademend, wat betekent dat ze doorlaatbaar zijn voor waterdamp en lucht. Er ontstaat dus geen condensvorming in het masker. Dit komt door de extreem fijne microfilamenten, die miljoenen “micro” -kanalen creëren waardoor lucht kan stromen. De stof heeft een filtratie efficiëntie van minimaal 95% tegen partikels die door de lucht verspreid worden.

 

 

Wasbaar

Evolon® microfilament stoffen zijn wasbaar. De mondkapjes zijn wasbaar op een temperatuur van minimaal 60˚C en daardoor herbruikbaar. Zelfs na vele malen wassen blijft de stof zijn functionele eigenschappen behouden.

 

 

Sneldrogend

Met een zeer groot inwendig oppervlak in contact met de lucht, drogen Evolon® microfilament stoffen zeer snel.

 

 

UV bescherming

Evolon® microfilament stoffen bieden uitstekende UV-bescherming. Ze zijn bekroond met UV-beschermingsfactor (UPF) 80, het hoogste niveau van de UV-norm 801. Evolon® microfilament stoffen zijn gemaakt van polyester en polyamide, die ingebouwde zonbescherming bieden. In tegenstelling tot conventionele geweven of gebreide stoffen, heeft Evolon®-textiel een bijzonder strakke constructie met multi-directionele lagen die elke opening tussen vezels voorkomen. Dankzij deze microfilamentstructuur met hoge dichtheid biedt Evolon® een langdurige bescherming tegen de zon, zelfs na het wassen.

 

 

Duurzaam

Het voordeel van transfer sublimatie print is de duurzaamheid van het productieproces doordat er geen water benodigd is en het transferpapier gerecycled wordt.

 

 

Unieke look

Middels transfer sublimatie print op de stof komen we tot een unieke look, met heldere kleuren. Ieder dessin is mogelijk.

 

 

Productie

Zowel het ontwerp als de productie van de mondkapjes worden vervaardigd in eigen fabriek binnen de EU in eigen beheer. Hierdoor kunnen we de kwaliteitsbewaking optimaliseren.

 

 

Let op::

Dit zijn geen medische benodigdheden of persoonlijke beschermingsmiddelen. We raden ze niet aan als primaire bescherming van de drager tegen virussen. Ze zijn bedoeld voor persoonlijk gebruik in een niet-medische omgeving om zo hopelijk de verspreiding van het virus in te dammen. Zie hieronder voor belangrijke tips voor het dragen en wassen van deze mondkapjes. 

Tips voor mondkapjes: Zo draag en was je je mondkapjes

We raden met klem aan om de volgende tips op te volgen over hoe je je mondkapje van stof op- en afdoet en schoonmaakt.

Zo doe je het mondkapje op:
1. Was je handen met water en zeep (of handgel) voordat je het mondkapje aanraakt.
2. Houd het mondkapje ter hoogte van je neus en trek de elastische band over je hoofd.
3. Trek de onderkant van het mondkapje omlaag, over je mond en je kin.
4. Druk de bovenkant van het mondkapje in de vorm van je neus.

Zo doe je het mondkapje af:
1. Was je handen met water en zeep (of handgel) voordat je het mondkapje aanraakt.
2. Pak de elastische band aan de achterkant van je hoofd. Raak de voorkant van het mondkapje niet aan (dat kan besmet zijn). 
3. Trek de elastische band over je hoofd naar voren en verwijder het mondkapje van je gezicht.  
4. Was je handen opnieuw met water en zeep (of handgel).

Zo was je een mondkapje:
• Was je mondkapje voordat je het de eerste keer gebruikt en vervolgens na elk gebruik.
• We adviseren het te wassen in heet water (minstens 60 graden Celsius) met gewoon wasmiddel.
• Droog je mondkapje meteen in de wasdroger op de lage stand voor fijne was. Zorg dat je mondkapje helemaal droog is voordat je het gebruikt.
• Was je mondkapje regelmatig om condensvorming te voorkomen. 

Veelgestelde vragen

V: Zijn deze mondkapjes geschikt voor gebruik in een medische omgeving? Kunnen zorgmedewerkers ze gebruiken tegen COVID-19?
A: Nee, ze zijn bedoeld voor persoonlijk gebruik in een niet-medische omgeving. Het zijn geen medische benodigdheden of persoonlijke beschermingsmiddelen. Ze vormen weliswaar een fysieke barrière, maar ze bieden niet dezelfde bescherming tegen binnendringende lucht en vloeistoffen als medische mondkapjes en beademingsapparatuur.

V: Helpt dit mondkapje de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan?
A: Hierover zijn de meningen verdeeld: Sommige overheden en gezondheidsorganisaties zijn van mening dat het dragen van mondkapjes de pandemie kan helpen indammen, terwijl anderen hebben gezegd dat het geen grote rol speelt bij het indammen. Wij raden je aan de richtlijnen te volgen van het land waar je woont.

V: Kan ik mondkapjes doneren aan een ziekenhuis of medische zorginstelling bij mij in de buurt?
A: Als je deze mondkapjes van stof wilt doneren, adviseren we je eerst contact op te nemen met het ziekenhuis of de instelling om te kijken of ze donaties accepteren en zo ja, wat voor mondkapjes ze accepteren. Houd er rekening me dat deze mondkapjes bedoeld zijn voor persoonlijk gebruik. Ze voldoen niet aan de normen voor medische benodigdheden en persoonlijke beschermingsmiddelen. 

 

De mondkapjes zijn wasbaar op een temperatuur van minimaal 60˚C en daardoor herbruikbaar. Zelfs na vele malen wassen blijft de stof zijn functionele eigenschappen behouden. De mondkapjes hebben een filtratie efficiëntie van minimaal 90% tegen partikels die door de lucht worden verspreid. Ter vergelijk: een FFP1 masker heeft een filtratie efficiëntie van 80% en een FFP2 masker een filtratie efficiëntie van 94%. Het dragen van een mondkapje betekend niet dat je niet besmet kan raken, echter kán het gedeeltelijk beschermen tegen virussen, zoals corona. 

Wel dient men zich te houden aan de hygiënevoorschriften vanuit het RIVM. Zo moet men het mondkapje op de juiste manier op en af doen, deze regelmatig vervangen voor een nieuwe/gewassen exemplaar en dient men zich te houden aan onderstaande richtlijnen:

  • toepassen handhygiëne;
  • geen handen geven
  • hoesten en niezen in de elleboog;
  • papieren zakdoekjes gebruiken;
  • social distancing van > 1,5 meter.